Τα τελευταία χρόνια την συναντάμε όλο και πιο συχνά σε πολλές τελικές επιφάνειες λόγω της υφής και του ύφους που προσδίδει σε ένα χώρο.
Η τσιμεντοκονία γενικότερα είναι ένα οικολογικό φυσικό υλικό και αρκετοί την χαρακτηρίζουν ως βιοκλιματικό κυρίως λόγω των φυσικών συστατικών της. Ο όρος πατητή ή αλλιώς σπατουλαριστή τσιμεντοκονία, περιγράφει την μέθοδο εφαρμογής του υλικού που γίνεται με σπάτουλα και άσκηση πίεσης.
Τα κύρια συστατικά της αποτελούνται από τσιμέντο Portland, λεπτόκοκκα αδρανή, σκληρυντές και latex-ελαστικοποιητές. Η ανάμειξη αυτών των υλικών παράγει ένα πολύ ισχυρό υγιές κονίαμα που επιτρέπει στις επιφάνειες να αναπνέουν χωρίς να απορροφούν νερό.
Με την πρόσμιξη χρώματος μπορούμε να έχουμε οποιαδήποτε χρωματική απόχρωση επιθυμούμε.

Η εταιρεία μας διαθέτει 50 βασικές αποχρώσεις αλλά παρέχει τη δυνατότητα της επιλογής οποιασδήποτε RAL-NCS απόχρωσης.
Εφαρμόζεται απευθείας πάνω σε οποιοδήποτε υπόστρωμα (πλακάκι, λείο μπετόν, γυψοσανίδα – τσιμεντοσανίδα, ξύλο, μωσαϊκό, μάρμαρο, πορσελάνη, παλαιά τσιμεντοκονία, παλαιό βιομηχανικό δάπεδο, θερμομπετόν) και είναι ιδανική λύση για περιπτώσεις ανακαίνισης λόγω μικρού πάχους και άριστης πρόσφυσης με όλα τα παραπάνω υποστρώματα.
Με την εφαρμογή του κρυσταλλοποιητή καθίστανται πλήρως αδιάβροχα και αποφεύγεται ο στιγματισμός από λάδια κλπ. Η πατητή τσιμεντοκονία επιδέχεται προστατευτικό βερνίκι που της προσδίδει γυαλιστερή, σατινέ ή ματ τελική όψη.
Οι πιο διαδεδομένες εφαρμογές της αφορούν εξωτερικά και εσωτερικά δάπεδα και τοίχους, μπάνια, ντουζιέρες, σκάλες, χτιστούς πάγκους, έπιπλα και άλλες σταθερές επιφάνειες.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • Μικρό πάχος 2,2~2,5 χλστ
  • Μεγάλη ταχύτητα εφαρμογής: Για εφαρμογή έως 300μ2 απαιτούνται 8-10 ημέρες (*από έμπειρο – εξειδικευμένο συνεργείο).
  • Εφαρμόζονται σε ΔΑΠΕΔΑ - ΤΟΙΧΟ - ΕΠΙΠΛΑ - ΜΠΑΝΙΑ – ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ – ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ
  • Εφαρμόζονται απευθείας πάνω σε οποιοδήποτε υπόστρωμα (πλακάκι, λείο μπετόν, γυψοσανίδα – τσιμεντοσανίδα, ξύλο, μωσαϊκό, μάρμαρα, πορσελάνη, παλαιά τσιμεντοκονία, παλαιό βιομηχανικό δάπεδο, θερμομπετόν).

  • Μπορούν να εφαρμοστούν σε δάπεδο με ενδοδαπέδια θέρμανση.
  • Δεν χρειάζονται αρμούς διαστολής ανεξαρτήτως του μεγέθους της εφαρμογής λόγω μεγάλης ελαστικότητας – tensile strength (δεν χρειάζονται ενίσχυση με δίχτυ).*
  • Με την εφαρμογή του κρυσταλλοποιητή 2 συστατικών καθίστανται πλήρως αδιάβροχα. Ο κρυσταλλοποιητής μπορεί να έχει ΜΑΤ,ΣΑΤΙΝΕ ή ΓΥΑΛΙΣΤΕΡΟ αποτέλεσμα. Με την κρυσταλλοποίηση αποφεύγεται ο στιγματισμός από λάδια κλπ.
  • Ιδανική λύση για περιπτώσεις ανακαίνισης λόγω μικρού πάχους και άριστης πρόσφυσης με όλα τα υποστρώματα.

ecolanic-fine-new

Microconcrete Porcelanico Fine

Ecolanic
microconcrete-base

Microconcrete Porcelanico Base

Ecolanic
Bcp

Microcement Fine

BCP
bcp4

Microcement Base

BCP
SAM_1888

Μicroconcrete S

Satine
Micro-concrete-fine

Microconcrete Fine

Satine
cire

Beton Cire Normal

Harmony beton
beton-cire

Beton Cire Fine

Harmony beton