Το χαλαζιακό ψηφιδωτό ή αλλιώς strizo ή stone carpet είναι ένα σύστημα διακοσμητικής επίστρωσης που αποτελείται από έγχρωμο χαλαζία ή φυσική άμμο σε διάφορες κοκκομετρίες αναμεμειγμένα με ειδικές ρητίνες. Δίνει μια ευχάριστη αίσθηση φυσικής άμμου και δημιουργεί μια αντιολισθηρή κλειστόπορη επιφάνεια. Το υλικό λόγω της σύστασης είναι ιδιαίτερα ανθεκτικό στο χρόνο, απόλυτα αδιάβροχο, εύκολο στον καθαρισμό του και δε δημιουργεί εστίες μικροβίων.
Το πάχος του χαλαζιακού ψηφιδωτού κυμαίνεται μεταξύ 3-20 χιλιοστών ανάλογα με την κοκκομετρία της επιλογής σας και δεν χρειάζεται αρμούς διαστολής. Χαρακτηριστικό του είναι η υψηλή αντοχή σε χημικές και μηχανικές καταπονήσεις ακόμα και σε συνθήκες εξωτερικού χώρου, ενώ δε χρειάζεται συντήρηση και καθαρίζει εύκολα με αλκαλικό σαπούνι και ζεστό νερό.
Η μεγάλη γκάμα των χρωμάτων προέρχεται από τους χρωματισμούς της χαλαζιακής πέτρας από τις έτοιμες συνθέσεις φυσικής άμμου.

Εδώ θα δείτε τους πιο δημοφιλείς κωδικούς χρωμάτων αλλά μην διστάσετε να μας ρωτήσετε για το χρώμα της αρεσκείας σας αφού πέρα από το χρωματολόγιο μπορεί να παραχθεί και στην απόχρωση της επιλογής σας.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι αμέτρητοι συνδυασμοί αποχρώσεων της επιλογής σας για ένα μοναδικό αποτέλεσμα.
Επίσης μπορούμε να δημιουργήσουμε το λογότυπο μιας εταιρείας ή το σχέδιο της επιλογής σας.
Οι πιο διαδεδομένες εφαρμογές του, αφορούν δάπεδα εσωτερικού και εξωτερικού χώρου, πάγκους κουζίνας, ακόμα και πισίνες όπου θέλουμε να αποφύγουμε τη συμβατική αισθητική των πλακιδίων.
Στη χαλαζιακή επένδυση μπορούν να ενσωματωθούν οπτικές ίνες δημιουργώντας ένα άκρως εντυπωσιακό οπτικό εφέ. Επίσης μπορούμε να προσθέσουμε ειδικά glitter ή strass ή πετραδάκια τύπου swarovski για ακόμα πιο λαμπερά αποτελέσματα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • Υψηλή ποιότητα με ανταγωνιστικό κόστος: Χαρακτηριστικό είναι η υψηλή αντοχή σε χημικές και μηχανικές καταπονήσεις ακόμα και σε συνθήκες εξωτερικού χώρου. Διαθέτει ανταγωνιστική σχέση κόστους σε σχέση με τα οφέλη που προσφέρει, ενώ δε χρειάζεται συντήρηση και καθαρίζει εύκολα με αλκαλικό σαπούνι και ζεστό νερό.
  • Άψογη αισθητική: Δημιουργεί ενιαία, μονολιθική επιφάνεια (χωρίς αρμούς) σε μεγάλη ποικιλία φυσικών και τεχνητών αποχρώσεων. Δίνει τη δυνατότητα δημιουργίας σχεδίων και λογοτύπων καθώς επίσης και ενσωμάτωσης οπτικών ινών.

  • Απόλυτη ευελιξία: Για καινούριες κατασκευές ή ανακαινίσεις, χαρακτηρίζεται από κλασσική υφή σε μοντέρνα ή παραδοσιακά χρώματα. Συνδυάζεται με σύστημα ενδοδαπέδιας θέρμανσης ενώ η τοποθέτηση είναι "καθαρή" χωρίς λάσπες και μερεμέτια. Επίσης έχει ελάχιστο πάχος στρώσης σε σχέση με άλλες επενδύσεις.
  • Ταιριάζει παντού: Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε δάπεδα οικιακά ή επαγγελματικών χώρων, τοίχους εσωτερικούς και εξωτερικούς, αυλές, βεράντες, περιβάλλοντες χώρους πισίνας, μπάνια, πάγκους κουζίνας, σκαλοπάτια και διαδρόμους. Είναι ιδανικό για δάπεδα ασφαλείας & υγειονομικού ενδιαφέροντος καθώς και για parking και εκθέσεις αυτοκινήτων.

natural

ΦΥΣΙΚΗ ΑΜΜΟΣ

ΕΓΧΡΩΜΗ ΑΜΜΟΣ